BAŞKAN SUAT ÇELEN'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

30/10/2021
30
EKİ
2021

Son yıllarda başarıdan başarıya koşan ve yeni dönemde de tek liste ile cimnastik camiasının desteğini arkasına alarak seçilen Başkan Suat Çelen bu süreci değerlendirdi. Başkan Çelen Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Cumhuriyet gazetesine özel açıklamalar yaptı.

Tek aday olarak katıldığı genel kurulda tüm camianın kenetlenmesinin  gurur verici olduğunu belirten Başkan Çelen “Cimnastik Federasyonu son yıllarda en iyi çıkış yapan federasyonlardan biri oldu. Son iki yılda Türkiye’nin en iyi sporcuları cimnastikten seçildi. Çeşitli kurum ve kuruluşların en iyi spor yöneticisi ünvanlarını camiamız adına aldık. Bunlar gurur verici oldu” dedi. 

‘’12 İLDEN 81 İLE YAYILDIK. ŞİMDİ HEDEF TÜM İLÇELER’’

Başkan Çelen Bolu’nun Türk cimnastiği açısından lokomotif şehirlerden biri olduğunun altını çizerken  ‘’Bugün memleketim olan Bolu’dayız. Bir Bolulu olarak kentimizde yetişmiş sporcuların yönetimlerde ve kurullarda hizmet veriyor olmasından büyük mutluluk duyuyorum.  Türk cimnastiğinde bin sporcudan 120 bin sporcuya geldik. 12 yarışan ilden 81 ile geldik. Bu 120 bin sporcunun 25 bini yarışıyor. Bu benim ilk göreve geldiğimde sadece 600 kişi yarışıyordu” ifadelerini kullandı. 

Artık hedeflerinin her ilçeye cimnastik sporunu ve hareket eğitimini yaymak olduğunu belirten Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen “Her sporun temeli cimnastik sporudur. Esneklik, sıçrama kuvvet gibi yetenekler ve çalışmalar cimnastik branşında kazandırılmaktadır. Bunun için 81 ilin her ilçesine cimnastiği yaymayı hedefliyoruz” dedi. 

“DÜNYANIN EN AVANTAJLI ŞEHİRLERİNDEN BİRİ BOLU”

Yeni dönemde daha heyecanlı bir şekilde yeni projeler için kenetlendiklerini belirten Başkan Çelen “Bolu küçük bir şehir olsa da spor ölçeğinde büyük bir şehir. Birçok branşta şampiyon yetiştiren bir şehir. Bolulu çocukların potansiyeli aslında çok fazla. İlimizin küçük olması nedeniyle çocukları ailelerin spora götürüp getirebilmesi vakit ayırabilmesi açısından çok avantajlı. Bolu antrenmana hemen gidip gelinebilecek bir yer. Bu bakımdan Bolu dünyanın en avantajlı şehirlerinden biri” dedi. 

“BOLU SPORCU YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR”

Suat Çelen, Bolu Cimnastik Kulübü Başkanına ve yönetimine teşekkür ederken ‘’Bolu’da cimnastik faaliyetleri her geçen gün gelişiyor. Milli takımlara ve olimpik kadroya sporcu yetiştirmeye devam ediyorlar. Cimnastik Federasyonu olarak bizler de kentte Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi projesi kapsamında antrenör istihdam ediyoruz. Federasyon olarak Bolu cimnastiğine her zaman sahip çıkmamız gerekiyor’’ dedi. 

Ayrıca Başkan Suat Çelen kentteki cimnastik faaliyetlerine Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün  ve sporcu velilerinin her zaman destek verdiğini belirterek teşekkürlerini bildirdi.

‘’BOLUSPOR VE BOLU BELEDİYESPOR BÜNYELERİNE CİMNASTİĞİ KATABİLİR’’

Son dönemde Beşiktaş, Göztepe ve Konyaspor gibi kulüplerle birlikte Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin cimnastik faaliyetlerine katıldığını hatırlatan Çelen, ‘’Boluspor ve Bolu Belediyespor kentteki cimnastik faaliyetlerinin artarak devam etmesi noktasında kurumsal yapılarına cimnastiği katabilirler. Bu noktada Bolu Belediyesi’nin cimnastik faaliyetlerine başlayacak olması bizleri çok mutlu etti’’ dedi. 

‘’İLÇELER DE ADLARINI SPOR YOLUYLA DUYURABİLİR’’’

Başkan Suat Çelen sportif faaliyetlerin Bolu’nun tüm ilçelerine yayılması gerektiğini belirtirken, ‘’İlçeler değişik spor branşları ile adını duyurabilir. Gerede mükavemet kayağında ön plana çıktı. Her ilçemiz doğru planlama ve tesisleşmeyle bir branşta öne çıkabilir” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.