Bahri Kaya Beşiktaş Zaferi'nden Sonra Konuştu

23/03/2012
23
MAR
2012

Boluspor'un teknik direktörü Bahri Kaya, Giresun'dan ayrıldığı için hala üzgün olduğunu söyleyerek, "Sayın valimiz yanlış yönlendirildi diye düşünüyorum. Ancak benim Giresun'dan ayrılmama sebep oldu" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur karşılaşmasında Beşiktaş'ı kupa dışına iten Boluspor'un tecrübeli teknik direktörü Bahri Kaya, Giresunspor'u bırakmasından yeni kura çekimine kadar birçok soruyu yanıtladı. Kaya, ilk olarak kupadaki yeni rakipleri Karabükspor'u değerlendirdi.

"Karabük yerine Fenerbahçe'yi isterdim"

En çok Fenerbahçe'yi istediğini söyleyen Bahri Kaya, "Karabükspor, Boluspor'un çok eski dostu. Açıkçası benim şahsi fikrimi sorarsanız Fenerbahçe'yle eşleşmekten yanaydım. Bunun nedenlerini şimdi değil kupa zamanında anlatacağım. Ama Karabükspor çıktı. Karabükspor şuanda Spor Toto Süper Ligi'nin ikinci yarısının en formda takımı. Tamamen yüzde yüz değişim göstermiş bir takım. Başlarında çok değerli teknik adam var. Boluspor'un en zor kurası Fenerbahçe'den sonra Sivas ve Karabük'tü. Maalesef bize Karabük düştü" diye konuştu.

"Türkiye'de herkes başkasının işine karışıyor"

Türkiye'de en büyük sorunun herkesin işine karışılması olduğunu söyleyen Bahri Kaya, "Ben 40 yıldır futbolun içinde olan bir insanım. Yarısını futbol oynayarak, yarısını da teknik adamlığımda geçirdim. Benim yaşamımda sportif başarım oldukça fazla. Benim için insanlar 'iyi hoca değil, kötü hoca' diyebilirler. Bunlar göreceli bir kavramdır. Geçmişimde 8 takımla yaşadığım şampiyonluk var. Altısı bir üst lige çıktı. Giresunspor'u geçen sezon ligde tuttuk. O da şampiyonluk kadar önemliydi. Bu kadar başarı varken teknik anlamda bu kadar eleştirilmek beni üzdü. Burada asıl olan şudur; insanlar başarı ve başarısızlıklarıyla çok fazla anılmazlar. Ama insanlar için karakterleri çok önemlidir. Doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, adamlık çok önemlidir. Herkes kendi işini yapsın. Türkiye'de en büyük sıkıntı zaten bu. Herkes başkasının işine karışıyor. Herkesin kendi işini yapması gerektiğine inanan bir teknik adamım" şeklinde konuştu.

"İki hafta sonra görün"

Teknik Direktör Kaya,  pes etmeyeceklerini belirterek, takımının biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Futbolcuların istediklerinin tamamını sahaya yansıtabilecek durumda olmadığını ifade eden Bahri Kaya, ''İki hafta sonra herkesin özlediği, hayal ettiği Boluspor ortada olacaktır, bundan kimsenin de şüphesi olmasın'' dedi.

"Çok önemli bir işi başardık"

Beşiktaş karşısında elde edilen galibiyetinin büyük bir başarı olduğunu kaydeden Kaya, ''Bunun arkasında da çok büyük bir ekip çalışması yatıyor. Bu galibiyet hepimizin başardığı bir iştir. Buna sevineceğiz, tabii ki sevinmemek mümkün değil. Sevinirken de gerçekleri asla unutmamalıyız. Çok önemli bir işi başardık. Geçen serinin kupa şampiyonunu yendik. Bunu yaparken de tesadüflerle değil. Rakibin 9 gol pozisyonu varmış, ben sayamadım. Bugüne kadar Beşiktaş kornerlerden gol attı, bize neden atamadı? Yapılan işte bir emek var, özveri var, saatlerce çalışma var'' şeklinde konuştu. 
 

&nb

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.