ATALAY GEMEN SEZONUN ARDINDAN KONUŞTU

13/05/2014
13
MAY
2014

Boluspor Basketbol Takımın Koçu Atalay Gemen Şampiyon Dergisine verdiği röportajda sezon değerlendirmesinde bulundu. Bu sezon yaşanan başarısızlığı, hedefe neden ulaşılamadığı, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağını ve Boluspor Basketbol Takımı hakkında bilinmeyen birçok soruya cevapladı.  

İşte o röportaj…  

Sizin döneminiz ve sizden önceki dönemi karşılaştırır mısınız? Yönetimden başlayıp teknik kadro ve oyuncularla devam edin?  

Bizden önceki dönemde burada çok güzel işler yapılmış, güzel bir ateş yakılmış bizde bunun üzerine geçen sezon bu ateşi daha da büyüttük. Bizden önceki sene ikinci turda elenmişti, bizim dönemde son 6’ya kalmıştık. Bu sezon hedefi büyütmek zorunda kaldık. Geçen sene ile bu sene arasındaki fark bu diyebiliriz. Bu sene daha önceki senelere göre başarısız oldu, ilk turda elendik. Bunun birçok nedeni var. Bu başarısızlıkta sorumluluk tamamen bana ait çünkü takımı kuran benim. Kimse gemilerin fırtınada neler yaşadığına bakmaz, limana gelip gelmediğine bakar. İşte bizde gemiyi limana getiremedik. Sonuçtu bu takımı biz çalıştırdık, biz motive ettik, biz oluşturduk. Bu sezon bizim ligde oynayan takımların bütçesi arttı, hedefleri arttı. Geçen senelere göre daha kaliteli oyuncular bu ligde yer almaya başladı. Bizde iyi mücadele ettik, iyi çalıştık ama olmadı. Basketbol’da futboldaki gibi mucizelere çokta yer yok. Bazı istisnalar hariç tabi. Maç günü tribünün atmosferi çok ateşli olur, oyuncunun psikolojik durumu kötü olur yani saha dışındaki faktörler oyuncuyu etkilerse kendinde 3 kat bütçeli bir takımı yenebilme şansın azda olsa vardır. Ama futbolda böyle bir şey her takım her takımı yenebilir. Mesela ilk turda elendiğimiz Sakarya Büyükşehir Belediyenin bütçesi 900 bin ile 1 milyon arasında. Nerden baksanız bizim üç katımız diyebiliriz. Buna rağmen iyi mücadele ettik ama olmadı son maçı 2 sayı farkla kaybettik. Tekrar ediyorum bu başarısızlık benim sorumluluğumda.  

Döneminizde neden hedefe ulaşamadınız?  

Bunun birçok nedeni var özünde. Kulüp bazında var, oyuncuda var, teknik kadroda var ama ne olursa olsun ben bu takımın başındaysam bu sorumluluğu kabul etmiş oluyorum. Bu ligdeki para bütçenin yükselmesi en büyük nedeni diyebilirim. Ligde 1 Milyon TL kurulmuş 10’dan fazla takım var. Eğer ligi takip edenleriniz varsa bu fark dışardanda belli oluyor. Bizim bütçemiz onların bütçesinin üçte biri kaldı. Oyuncu ve staf anlamında. Artık bu bütçelerde lige çıkmak eskisi gibi kolay değil. Eskiden 3-5 genç oyuncu, 3-5’de tecrübeli oyuncu ile karma yapıp bir karma yapıp bir üst lige çıkabiliyordunuz. Artık 2.lig hatta 1.lig oyuncuları bu ligde oynayabiliyor. Bu oyuncuları da takımda

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.