ASUMAN ŞENTÜRK TEKİN ÇOK İDDİALI VE ÇOK NET

29/03/2023
29
MAR
2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Asuman Şentürk Tekin, düzenlediği basın toplantısında CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Bolu Belediyesi Karaçayır Sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Merkez İlçe Başkanı İsmail Hakkı Candemir, çok sayıda basın mensubu ve parti üyeleri katıldı.

MAYIS’TA BAHAR GELECEK

CHP Milletvekili aday adayı Asuman Şentürk Tekin, düzenlemiş olduğu basın toplantısındaki konuşmasında; 4 yıl Belediye Başkan yardımcılığı görevim sonrası, ülkemi ve memleketimi düşünerek; ‘Kader değil-Vakti Geldi’ diyerek bir yola çıktım. Evet; Millet olarak çektiğimiz bu sıkıntılar, Bolu olarak yaşadığımız bu yok sayılış, unutulmuşluk kader değil. Vakti geldi artık; Bugün akıl edip bir düşünelim; Bolumuzdan Rahmetli İzzet Baysal’ı çekip aldığınızda geriye ne kalıyor? Üniversite İzzet Baysal, Hastaneler İzzet Baysal, Okullar, Sağlık Ocakları; İzzet Baysal. Son 20-25 yıla bir bakın. Tekke Barajı 15 yıl oldu hala bitmedi. Çele Barajı yatırım programına dahi alınmadı. Seben Taşlıyayla göletini 2 yıl önce gölü boşalttılar, tünelleri açıp şimdi yeniden su tutacak, ne zaman biter Allah kerim. Harcanan zaman ve para da cabası. Yine Güney Çevre Yoluyla şehri Çin seddi gibi ikiye bölmeye kalktılar. Halkımız toprağına sahip çıktı da geri adım attılar. Bitmeyen Bolu- Mudurnu- Göynük veya Seben Kıbrıscık yollarında bitmeyişi de cabası. Bu yaşananlar kader değil. Kaç yıl geçti, Taş olsa çatlardı ama bu güzel insanlar sabrede sabrede acılarını hep yüreklerinde taşıdılar. Azarlandılar, itildiler hatta suçlandılar sesleri çıkmadı. Boyunlarını kırdılar yürüdüler, Allah büyük dediler. Artık bugün vakti geldi; Bu cennet şehir ve bu şehrin dünya tatlısı insanları bunu hak etmiyor. Çiftçimizin, esnafımızın, emeklimizin, öğrenci gençlerimizin, Aktaşlı Emine teyzemizin ahları elbet tutacak. Elbette bu Mayıs’ta bahar gelecek” dedi. 
BİZ BU TOPRAKLARIN GERÇEK SAHİPLERİYİZ

Bolu halkına sırtını yaslayıp bu yola çıktığını söyleyen Tekin; “Bizim bu topraklara bir sözümüz var. Her biri cihan parçası gençlerimize, kızlarımıza, oğullarımıza sözümüz var. Bütün korkulardan, baskılardan uzak, özgürce yaşayacağımız yarınlara az kaldı. Bolu coğrafyası, Bolu toprakları kardeşliği beraberliği iyi bilir. Bolu insanına sırtını dayadın mı Evvel Allah mahcup etmez seni, kadir- kıymet bilir. Bende bu dünya tatlısı insanlara sırtımı dayayarak, onlara güvenerek bu yola çıktım. Bu makûs kaderimizi birlikte, el ele vererek değiştireceğiz. Biz bu coğrafyanın gerçek sahipleriyiz. Biz Gölcük sırtlarında Göknar’lara baka baka büyüdük. Aladağ deresinde ıslana ıslana büyüdük. Biz Yeşil Ördek oynaya oynaya büyüdük. Karaçayır panayırında birlikte eğlendik. Düğünlerimizde birlikte sevindik. Cenazemizde birlikte ağladık. Kısacası biz bu toprakların sesiyiz ta kendisiyiz. Yeter artık; Köroğlu’nun torunlarının, kızlarının, oğullarının naralarının Ankara’dan duyulma vakti gelmiştir” şeklinde konuştu. 


‘ÇİLEYİ KİMLER ÇEKİYORSA KARARI ONLAR VERECEK’

Asuman Şentürk Tekin, konuşmasında CHP’nin organik ata tohumları olduklarını dile getirerek; “Allah bize böylesine güzel bir doğa vermiş, bu yaylaları, gölleri, ormanları vermiş, keyfini başkaları sürüyor. Kendi ormanlarımızın, yaylalarımızın kararlarını biz veremiyoruz. Katarlılar gelip şatolar yapıyor, Suriyeliler gelip otel yapıyor. Köroğlu Dağları Master Planı yaptılar kimsenin haberi yok. Ormanlarımızı siter siter kestiler, Orman köylümüzün feryadını duyan yok. Yaylaların gerçek sahibi olan bizlerle detayları paylaşmıyorlar. Artık yeter;

Bu toprakların çilesini kim çekiyorsa, bu yaylalarla, ormanlarla ilgili kararı da onlar verecek.

Bolu’yla ilgili bir karar verilecekse, Ankara’da masa başında birkaç kişi vermeyecek. Biz vereceğiz. Bolu halkı verecek. Evet dostlarım, arkadaşlarım, can yoldaşlarım; Bizim Cumhuriyet’ten ve o cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden başka kurtuluşumuz yoktur. Biz Cumhuriyetin ve CHP’nin organik ata tohumlarıyız. Ve bu topraklar, Cumhuriyetçilik, Milliyeçilik, Halkçılık Devletçilik Laiklik İnkılapçılık yani Cumhuriyet Halk Partisinin 6 Oku ile tekrar yeşerecek. 

“BİRLİKTE EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ”

Tekin, konuşmasında Belediye’de kimseyi ayrıştırmadan Bolu için hizmet verdiğini belirterek; “Bu can bu bedendeyken söz; Birlikte, el ele vererek başaracağız. Çünkü; Bu ovaların, dağların, ormanların sırrına varabilen, Bolu’nun tarihten gelen ruhuna erebilen yüreğinde kötülük barındırmaz. Bizlerde barındırmadık. Belediye Başkan yardımcılığım sürecinde nasıl ayırmadan ayrıştırmadan Bolu’yu bir bütün olarak düşünerek hizmet ettiysem, aynı şekilde Bolu halkı tarafından temsil makamına laik görülürsem de bu ilkelerimden asla taviz vermeyeceğim. Söz veriyorum. Bolumuzun herhangi bir yerinde gözyaşı döken biri olursa ve o kişinin, kim olursa olsun derdi aklıma ve yüreğime düşmeyecekse Yüce Mevla’m bu görevi bana nasip etmesin” 

“YARINLARA BİRLİKTE KOŞACAĞIZ”

Asuman Şentürk Tekin, konuşmasının sonunda; “Değerli yoldaşlarım ve çok kıymetli Bolulu hemşerilerim; Bu duygu ve düşüncelerle bir yola çıktım. Allah nasip eder, halkımız teveccüh gösterirse, Söz veriyorum; Bundan sonra asla yalnız yürümeyeceğiz. 14 Mayıs’la birlikte kenetlenerek müreffeh yarınlara birlikte koşacağız. Hepinizi tüm samimiyetimle kucaklıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber: Artun Berker Köprülü / Bolu Havadis

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.