ARTIK "BOLUSPOR SPOR KULÜBÜ" DİYECEĞİZ

12/04/2023
12
NİS
2023

26 Nisan 2022’de 31821 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları” kanunu gereği; Boluspor ‘Dernek’ statüsünden çıkıp, Boluspor ‘Spor Kulübü’ olarak yeni bir tüzük ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tescili yapıldı. Yeni tüzük oylanarak kabul edildi.

Divan seçimi ile başlayan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Divan Başkanı Eski başkanlardan Emin Semercioğlu seçildi. Divan üyeleri ise Ferit Atalay ve Ahmet Özmen seçildi.

Olağanüstü Genel Kurul açılış konuşmasını yapan Boluspor başkanımız Savaş Abak “Resmi Gazete’de yayımlanan Spor Federasyonları ve Spor Kulüpleri Kanunu gereği 1 takvim yılı içerisinde yani 26 Nisan 2023 tarihine kadar, bizim gibi dernek olan kulüplerin dernek statüsünden çıkıp, spor kulüpleri olarak yeni bir tüzük ile ilgili mercilere tescilinin yapılmasını zorunlu tutuyor. Bu kanunun emredici yükümleri gereği, spor dalında faaliyet gösteren kulübümüzün dernek statüsünden çıkıp, spor kulübü olarak yeni bir tüzük ile hâlihazırdaki tüzüğümüzün değiştirilmesi gündemde olarak, olağanüstü genel kurul yapılması mecbur olmuştur. Özetle bu kanun bize ne söylüyor, ‘spor kulüpleri, spor anonim şirketleri ve spor federasyonları kuruluşları, organları üst kuruluş oluşturmaları, gelir ve giderleri, bütçe harcama ve esasları, görev, yetki ve sorumlukları, denetimleri, bunlara yapılacak her türlü yardımın şekil ve şartları ve bunlara ilişkin diğer hususlara dair usul ve esasları düzenlemektir. Bugün tüzük değişikliğiyle ilgili olağanüstü bir genel kurul toplantısı yapmak zorunda kaldık. Tüzük değişikliğiyle ilgili 18 sayfa bir kitapçık hazırlandı. Bunu da buradaki tüm kongre delegeleri aldı” şeklinde konuştu.

Abak’ın konuşmasının yeni tüzük okundu ve gerçekleştirilen oylama ile kabul edildi.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.