27. HAFTANIN 10 OLAYI

22/03/2021
22
MAR
2021

TFF 1. Lig heyecanı TRT SPOR ve TRT AVAZ ekranlarında futbolseverlerle buluşmaya devam ediyor. İşte 27. haftanın öne çıkan 10 olayı...

1. İzmir derbisi Altay`ın

TFF 1. Lig`in 27. haftasının açılış maçı İzmir derbisi heyecanına sahne oldu. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı`nda oynanan mücadelede Altay, Menemenspor karşısında galibiyeti 3 golle aldı. Bu sonucun ardından üst üste 4. galibiyetini alan Altay puanını 50`ye yükseltirken, Menemenspor 28 puanda kaldı.

2. İstanbulspor`un galibiyet hasreti 3 maça çıktı

TFF 1. Lig`de bir ara liderliğe kadar yükselen İstanbulspor`un düşüşü sürüyor. Son olarak 27. hafta maçında evinde Altınordu`ya 2-1 yenilen sarı siyahlılar, son 3 maçından da galibiyetle ayrılamadı. Bu sonucun ardından İstanbulspor, 47 puanla 6. sırada kaldı.

3. Altınordu mağlubiyeti unuttu


Deplasmanda İstanbulspor`u 2-1 mağlup eden Altınordu, çıkışınıs sürdürüyor. Oynadığı son 9 maçta 6 kez kazanan ve 3 kez berabere kalan İzmir temsilcisi, İstanbulspor galibiyetle puanını 49`a yükseltti ve ligde 5. sıraya yerleşti.

4. Balıkesirspor geriden gelip kazandı


Aydeniz Et Balıkesirspor, geriye düştüğü Bereket Sigorta Ümraniyespor deplasmanından 2-1`lik skorla galip ayrılmayı başardı. karşılaşmanın 39. dakikasında ev sahibi Ümraniyespor, Atakan Üner`in golüyle 1-0 öne geçti. Ümraniyespor 44. dakikada Enes Durmuş ile skoru eşitledi. Maçın 87. dakikasında Otoo ile bir gol daha bulan Yusuf Şimşek`in öğrencileri, kritik 3 puanın sahibi oldu.

5. Eskişehirspor puanı uzatmada kurtardı


Eskişehirspor ile Adana Demirspor, 1-1 berabere kaldı. Adana temsilcisi maçın 89. dakikasında Emircan ile öne geçti ancak ev sahibi Eskişehirspor, 90+4`te Sezgin`in attığı golle skoru eşitlemeyi başardı. Kırmızı-siyahlılar, 3 maç sonra Adana Demirspor karşısında fileleri havalandırmayı başardığı gibi, 4 maç aranın ardından puanla da tanıştı. Adana Demirspor ise 3 maçlık galibiyet serisini yitirdi.

6. Lider Giresunspor galibiyeti hatırladı


GZT Giresunspor, 27. haftanın en kritik maçında deplasmanda zirvedi takipçisi Yılport Samsunspor`u 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Ligin liderini belirleyecek mücadele sonunda 56 puana ulaşan GZT Giresunspor, üç haftalık mağlubiyet serisini kırdığı gibi, liderlik koltuğundaki yerini korumayı da başardı.

7. Samsunspor 9 kişi kaldı, liderlik fırsatını tepti


Giresunspor mağlubiyetiyle 51 puanda kalan Yılport Samsunspor, rakibini mağlup ederek lider olma fırsatını tepti.. Samsun ekibinin galibiyet özlemi 4 maça yükseliği geceyi 9 kişi tamamladı. Kerem Can Akyüz, 73. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu andan 6 dakika sonra, yine kırmızı-beyazlı ekipten Kubilay Yavuz, direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Ev sahibi ekip, mücadeleyi 9 kişiyle tamamladı. Kırmızı-beyazlılarda ayrıca teknik direktör Ertuğrul Sağlam da, 90+8. dakikada kırmızı kart gördü.

8. Bandırmaspor`dan müthiş geri dönüş


Bandırmaspor 2-0 geriye düştüğü maçta Tuzlaspor`u 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla Tuzlaspor çıktığı son 3 maçtan da mağlubiyetle ayrılmış oldu. Geçtiğimiz hafta, ligin lideri GZT Giresunspor`u deplasmanda yenerek moral depolayan Bandırmaspor, Tuzlaspor karşısında kazanarak 27. haftayı da kayıpsız geçti.

9. Ankaraspor son anda yıkıldı


Ankaraspor sahasında Beypiliç Boluspor 2-1 mağlup oldu. Konuk ekip, 14. dakikada Kassongo`nun golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım 29`da Pedersen ile beraberliği sağladı. Beypiliç Boluspor`a galibiyeti getiren gol 90+1. dakikada Gökhan Akkan`dan (kendi kalesine) geldi.

10. Bursaspor 3 puanı 3 golle aldı


Bursaspor deplasmanda Adanaspor`u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla üst üste 2. galibiyetini alan Bursaspor puanını 40`a çıkardı. Galibiyet hasreti 8 maça çıkan Adanaspor ise 28 puanda kaldı.

KAYNAK: TRTSPOR

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.