26 YIL SONRA İLK KEZ BİR RESMİ MAÇTA

21/12/2018
21
ARA
2018

Ziraat Türkiye kupasında son 16'ya kalan Boluspor ile Galatasaray çeyrek finale kalmak için iki maçlı eleminasyon sistemli karşılaşmalara çıkacaklar. Ocak ayının 2. haftasında ilk maça çıkacak olan iki ekip 26 sonra ilk kez bir resmi maçta karşılaşacaklar. Aralarındaki ilk maç 1970 yılında oynanmıştı.

En son Spor Toto Süper ligde 1992 yılında karşılaşan iki ekip son yıllarda 2 hazırlık maçı oynamıştı. Galatasaray son lig maçında Boluspor'u 26 Nisan 1992'de Bolu'da ki maçta 2-0 yenmeyi başarmıştı. Konuk ekibin gollerini Erdal Keser ve Romen Iosif Rotariu kaydetmişti.

İŞTE O DÖNEMKİ KADRO

Bu maçta Boluspor'un başında Şenol Güneş, Galatasaray'ın başında Mustafa Denizli yer almıştı. Kırmızı beyazlı ekibin o dönemki kadrosu,  Ferhat Turunç , Abdülkerim Koç, Erkal Başoğlu, Mesut Demiroviç, İmdat Kum, Ayhan Erusta, Arif Bacacı, Salih Yorulmaz, Fatih Kerimoğlu, Faruk Yiğit ve Cüneyt Karakuş ilk onbirde sahaya çıkmıştı. Teknik direktör Şenol Güneş kulübede ise İhsan Derelioğlu, İbrahim Bilgin, Tacettin Doğan, Hayati Köse, Olkan Yavruoğlu 'na yer vermişti.

BOLUSPOR GALATASARAY İSTATİSTİKLERİ

Bugüne kadar 2'si hazırlık 46 resmi maçta karşılaşan iki ekibin maçlarında Boluspor 10 kez kazanırken, Galatasaray 24 maçtan üstün ayrıldı. 12 maçta ise eşitlik bozulmadı. 

HAZIRLIK MAÇLARI

2016 yılında hazırlık maçında karşılaşan Boluspor ve Galatasaray'ın bu mücadelesinde sarı kırmızılılar Yasin Öztekin'in golü ile mücadeleyi 1-0 kazanmıştı. Boluspor'un 1. lige çıktığı ilk sezonunda Bolu'da oynanan mücadelede ise 3-3 eşitlik sağlanmıştı. O dönem Galatasaray forması giyen Özgür Can Özcan Boluspor filelerini havalandırmayı başarmış, Boluspor'un golleri ise İbrahim Parlayan ve Gökhan Emreciksin'den gelmişti. Ekibimizin diğer golünü Galatasaray'ın stoperi Song kendi kalesin atmıştı.   

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.