FUAT ÇAPA MAÇ SONU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

11/02/2017
11
ŞUB
2017

Boluspor, TFF 1’inci ligin 20’inci haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa açıklamalarda bulundu.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa; “Bu bir gün dönecek. Lig sonunda herkes hak ettiği yerde bitirir genelde. Bizde hedefimiz zaten belli ilk 6 içersinde. İlk 6 içinde de olacağız. Puan olaraktan istediğimiz puanları alamadık ama oyun olarak son 30-35 dakika istekli olarak bunu çok iyi bir şekilde gördük” ifadelerine yer verdi.

“FUTBOL ŞANSININ YANINIZDA OLMASI GEREKİYOR”

Çapa sözlerine şöyle devam etti: “Sonuç olarak istediğimiz sonucu alamadık. Buraya 3 puan için gelmiştik. Maça da çok iyi başladık. Maçın ilk dakikalarında bulmuş olduğumuz gol iyi bir şekilde sahadan 3 puanla ayrılmamıza maça yansıtacak derken akabinde hemen duran toptan yine bir gol yedik. Rakibi yapmış olduğumuz analizlerde şunu görmüştük. Duran toplarda etkililerdi ve rakipten kazanmış oldukları toplarda etkililerdi. Genelde uzun top kullanarak. Bunun bilincindeydik zaten. Yemiş olduğumuz goller verilen pozisyonlar değil. Bireysel anlamda yapmış olduğumuz hatalar. Son haftalarda da bu tür hataları biraz fazla yapmaya başladık. Ama bugün puan kaybettik ama takım adına çok şey kazandığımızı söyleyebilirim. Takımın ikinci devre göstermiş olduğu iyi niyet, istek ve arzu görülmeye değerdi. İki tane topumuz direkten döndü, iki tane çizgiden rakibimiz çıkardı. Bazen si her ne kadar isteseniz de, top sizi istemiyor. Futbol şansının yanınızda olması gerekiyor. Bu bir gün dönecek. Lig sonunda herkes hak ettiği yerde bitirir genelde. Bizde hedefimiz zaten belli ilk 6 içersinde. İlk 6 içinde de olacağız. Puan olaraktan istediğimiz puanları alamadık ama oyun olarak son 30-35 dakika istekli olarak bunu çok iyi bir şekilde gördük. Bundan dolayı da oyuncularımı kutlamak istiyorum. Biz eminim önümüzdeki haftaki evimizdeki karşılaşmayla birlikte artık iyi bir çıkış yakalayıp güzel bir seri yakalamak zorundayız.”

“SONER NE ZAMAN MENTAL OLARAK KENDİNİ İYİ HİSSEDERSE DEĞERLENDİRİRİZ”

Karşılaşmaya Soner Şahin’in yerine Erdi Yokuşlu ile çıkılmasını da değerlendiren Çapa; “Son 5-6 haftalık bir süreç var. O süreç içinde de bizim takım olarak yemiş olduğumuz gol sayısı bir hayli fazla. Baktığımız zaman kalecimizi yıpratmak istemiyoruz. Soner, ligin en iyi 3-4 kalecisinden bir tanesi. Bazen psikolojik olarak veya mental olarak oyuncunuzu korumanız gerekiyor. Bundan dolayı böyle bir değişiklik yapmayı uygun gördük. Soner, sonuçta bizim inandığımız, güvendiğimiz halen daha önümüzdeki günlerde şans vereceğimiz bir arkadaş. Ondan dolayı bizim en ufak bir sıkıntımız yok. Onunda olmadığını çok çok iyi biliyorum. Bundan sonraki süreçte o kendisini mental ve fizik anlamında ne zaman hazır hissederse, kaleci hocasıyla görüşmesini yapar bizde ona göre değerlendiririz” dedi.

“TE VREDE BUGÜN KÖTÜ OYNADI DİYEBİLİRİZ AMA ÇOK İYİ DE 2 TANE POZİSYONA GİRDİ”

Te Vrede ve Poepon’in uyum sorunu mu var? Sorusuna da yanıt veren Çapa; “Maçı önde bitirmiş olsaydık veya devreye önde girmiş olsaydık taktiksel değişikliklerimiz olacaktı. Ama rakip kapanan bir rakip. Çözmekte baya bir zorluk &c

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.