EFSANEMİZİ BOLUSPOR TESİSLERİNDEN UĞURLADIK

18/02/2021
18
ŞUB
2021

Boluspor Kulübü’nün en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduran “Japon” lakaplı Rıdvan Ertani, uzun süredir mücadele ettiği hastalık nedeniyle 76 yaşında hayatını kaybetti. Boluspor’un efsanelerinden biri olan Rıdvan Ertani, kulüp tesislerinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Türk futbolunun Japon lakaplı futbolcusu Rıdvan Ertani, yaşadığı sağlık sorunları sonrası 76 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar Boluspor forması giyen ve Boluspor forması altında en çok gol atan oyuncu unvanının kazanarak kulübün efsanesi olan oyuncu, Boluspor Kulübü tesislerinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Boluspor Karaçayır Tesisleri’nde düzenlenen törene; merhumun ailesinin yanında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Boluspor Kulübü Başkanı Abdullah Abat, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, antrenörler, futbolcular, kulüp çalışanları ve taraftarlar katıldı.

Kulübün tesislerine getirilen merhumun cenazesi için helallik alındı ve dua edildi.

“ZERRE HAKKIMIZ GEÇTİYSE HELAL OLSUN”

Düzenlenen törende konuşan Boluspor Kulübü Başkanı Abdullah Abat, Boluspor camiasına başsağlığı dileyerek, “Boluspor camiası için bugün çok sevdiğimiz, Boluspor’a 13 yıl emeği geçmiş, Rıdvan Ertani ağabeyimiz ebediyete intikal etmiştir. Biz, Rıdvan ağabeyimizi “Japon Rıdvan” diye biliriz. Boluspor’un en şanlı dönemlerinde, yüreğini ortaya koyarak nice başarılara imza atmış bir büyüğümüzdü. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına ve ailesine de Allah sabırlar versin. Bizim Rıdvan ağabeyimizden tek isteyeceğimiz; bize hakkını helal etmesidir. Boluspor Kulübü Başkanı olarak şimdiye kadar zerre hakkımız geçtiyse, sonuna kadar helal olsun” diye konuştu.

“TAKIMIN EN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN BİRİYMİŞ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, Rıdvan Ertani’nin futbol oynadığı yıllarda Boluspor’un en önemli futbolcularından biri olduğunun altını çizerek, “Bugün, tüm Boluspor camiasını üzen bir haber oldu bu. Biz, Rıdvan ağabeyin futbolculuk dönemine yetişemedik. 1965 yılında kulüp kurulduktan sonra 1977 yılına kadar kesintisiz olarak burada futbol oynamış. Hatta Boluspor adının şampiyonlukla anıldığı yıllarda, takımın en önemli parçalarından biriymiş” dedi.

“İYİ BİR BOLUSPOR SEVDALISIYDI”

Ertani’nin örnek bir kişilik ve Boluspor sevdalısı olduğunu sözlerine ekleyen Özcan, “Rıdvan ağabeyi bize, aynı dönemde futbol oynayan arkadaşları anlattı. Ne kadar örnek bir kişilik olduğunu, her şeyden önce ne kadar iyi bir Boluspor sevdalısı olduğunu söylediler. Bu yüzden camiamızı en çok üzen haberlerden biri oldu. Başta ailesi olmak üzere tüm Boluspor camiasına başsağlığı diliyorum. İnşallah ileride de Rıdvan ağabey gibi futbolcularımız olur, kulüp tarihinde yer alırlar. Allah rahmet eylesin, Boluspor’a verdiği emekler için Bolu Belediye Başkanı olarak Bolu halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Ertani’nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından dualar ile toprağa verilmek üzere Paşaköy Mezarlığı’na götürüldü.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.