CHP’NİN SPOR TOPLANTISINA BAŞKAN SİNAN BARUT KATILDI

10/01/2021
10
OCA
2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türk spor camiasının önemli isimleri ile görüştü. Farklı branşlarda federasyon başkanlığı yapmış ve milli sporcular ile Türk sporunun içinde bulunduğu süreç konuşuldu. Bolu’dan  da voleybol kulübünün başarısı ile Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken Bolu Belediyespor kulübü Başkanı Sinan Barut katıldı. Başkan Barut Bolu Belediyespor’da ki kadın sporcuların rolü konusunda bilgi verirken, amatör sporlara daha fazla kaynak aktarılması gerekliliğine yönelik bilgiler aktardı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sporsuz bir yaşamı düşünmek mümkün değil. İnsan varsa ve biz doğanın bir parçasıysak sporsuz bir yaşam mümkün değil. Sporu elbette ki her birimiz değişik alanlarda, değişik zamanlarda, değişik yerlerde, okulda, bazen evde, bazen spor salonunda bir şekliyle yapıyoruz'' ifadelerini kullandı. Çevrimiçi spor sohbetine Fransa'da Cholet takımını çalıştıran ünlü basketbol antrenörü Erman Kunter, Voleybol Federasyonu önceki Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Hatayspor Başkanı Nihat Tazearslan, Karşıyaka Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Trabzonsporlu eski futbolcu Lemi Çelik, Galatasaray önceki dönem Başkan yardımcısı Sedat Doğan, FIFA Kokartlı ilk kadın hakem Lale Orta, FILA eski Başkanı Ahmet Ayık, olimpiyat ikincisi tekvandocu Azize Tanrıkulu, Satranç Federasyonu önceki dönem Başkanı Nihat Yazıcı ve Bolu’dan  da voleybol kulübünün başarısı ile Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken Bolu Belediyespor kulübü Başkanı Sinan Barut katıldı.
Toplantıdan satır başları şöyle:
''Ama tabi bunun birde amatör sporun dışında birde profesyonel dediğimiz bir alan var özellikle uluslararası yarışmalar. Bir arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam ifade etti yumuşak güç diye. Türkiye’nin bütün dünyada tanınması, bayrağının göndere çekilmesi, İstiklal Marşının okunması. Hepimiz oturduğumuz evde, odalarda televizyonda bunu izlerken gururlanıyoruz. Dolayısıyla bütün dünyanın izlediği bir başarıyı biz elbette ki büyük bir sevinçle karşılıyoruz ama son zamanlarda yaşanan bazı sorunlar var, özellikle spor dünyasında yaşanan sorunlar var. O konuda da arkadaşlarımız gerçekten önemli bilgiler verdiler.
Bakıldığı zaman siyaset kurumunun spora gerekli desteği verdiği kanısında değilim. Önce siyaset kurumunu bu bağlamda eleştirmemiz gerekiyor. Yeterli kaynağı ayırdığı kanısında da değilim. Dolayısıyla yeterli eğitimi verdiği kanısında da değilim”

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.