BAŞKAN YILMAZ'DAN STAT VE SANTOS AÇIKLAMASI

05/06/2017
05
HAZ
2017

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Dünya Çevre Günü etkinlikleri sonrasında basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Yılmaz’dan kırmızı beyazlı taraftarı sevindirecek stat açıklaması geldi. “Gerekirse biz yaparız” dedi.

Yılmaz sözlerine sezonu değerlendirerek başladı, “Boluspor aslında başarılı bir sezon geçirdi. Bize bir heyecan daha yaşattı. Biliyorsunuz bizim yenildiğimiz takım kazanarak süper lige çıktı. Bu bizim için sevindirici bir şey ama gönül istiyor ki artık süper lige çıkalım. Tabi süper lige çıkalım da orada kalıcı olalım. Süper lige çıkıp bir daha düşersek toparlayamayız. Örneklerini yaşadık biliyoruz. Sakarya nerede Kocaeli nerede biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ardından muhabirlerin stadyum yüzünden Boluspor’u çıkarmak istemiyorlar sorusu üzerine Yılmaz, “Yani stadyum açısından 1. Lig ile Süper Lig arasındaki fark ne? Dün gelen Bakan Kılıç ile de görüştük bunları. Stadyum için şanslı bir döneme girdik. Stadyumun şehir içinde olmasını arzu etmiyoruz. Oranın planlamasını bitirdik. Stadyum olması gereken yer olan Karaçayır’da olacak. Sporun bütün etkinlikleri orada olacak. Biz bunu yıllar önce kabul ettiremedik. Çalışmalarını geldiğimiz günden beri yapıyoruz. Şimdi o dönemde kabul ettiremediğimizi şu an kabul etme durumunda bırakarak kabul ettiriyoruz. Bizim için kötü olan da bu. Şu an stadyum ile ilgili belediye olarak yer almak için çalışıyoruz. Yer almamız için bütçemizde hazır. Direk başbakana diyeceğiz ki, ‘Türkiye’deki tüm statlar bitti bir tek Bolu kaldı’ Eğer problem olursa en kötü ihtimal ile stadyumu Bolu Belediyesi olarak yaparız. Ne yaparız diye sorarsanız şu an zaten fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Stadyumun şu an olduğu yerin projesi hazır. Orası konforlu bir ticari alan olacak. Estetik bir alan oluşturacağız. Oradaki üniteler fizibilitesi üzerine çalışıyoruz. Aynı zamanda ne satarsak ne kazanırız gibi çalışmalarımızda oluyor. Bu güne kadar ağzımızdan çıkıp yapmadığımız bir şey yok” dedi.

“BOLULU OLMUŞ”

Santos hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “Santos, dünya çapında bir futbolcu. Fakat ben onun bir şehir ile ilk defa bu kadar bütünleştiğini gördüm. Yani Bolulu olarak senden benden daha fazla Bolulu olmuş. O gün atılmasının haksız yere olduğunu düşününce haddini aşan davranışlarda bulunmuştur. Kendisini bu kadar hırslı ilk defa gördüm. İnanın maçtan sonra bile olayın etkileri sürdü. Hüngür hüngür ağladı ve bizde destek olduk” diye söyledi.

Kasım Şahin / Olay Gündem

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.