ANTALYA'DA REHA ERGİNER FIRTINASI

15/01/2015
15
OCA
2015

Boluspor, Antalya Belek kampında 10’uncu antrenmanına çıktı. Kırmızı beyazlılar, tam saha taktik çalışması yaptı. Boluspor teknik direktörü Reha Erginer’de UEFA Pro Lisans kursundan gelerek akşam antrenmanını kendisi yönetti. Erginer, kırmızı beyazlı oyuncularla yakından ilgilendi. Taktik çalışmasında sık sık oyunu durdurarak direktifler veren Erginer, oyuncularına anlattığı taktiklerin karşılığını görünce oyuncularına tek tek teşekkür etti.

Boluspor, ikinci yarı öncesi çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı beyazlılar, yaptığı tam saha taktik antrenmanı ile lig hazırlıklarına devam etti. Belek’te yağan aşırı yağmur sonrasına ilk defa tam sahada çalışma imkanı bulan kırmızı beyazlılar, yapılan antrenmanda eksikliklerini görme fırsatı buldu.

 

OYUNDA DAHA ÇOK SİZLERİ GÖRMEK İSTİYORUM

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, taktik çalışmasında oyuncularına sahada ne yapacaklarını tek tek anlatarak uygulama yaptırdı. Erginer, defans kurgusu üzerinde dururken, ileriye yapılan ataklarda defansın destek vermesi yönünde uzun bir süre uygulama yaptırdı. Defans oyuncularının hücum esnasında daha aktif olmasını isteyen Erginer, “Oyunda daha çok sizleri görmek istiyorum. Bunu yaparken de savunma güvenliğini elden bırakmamak lazım. Orta sahada ki oyuncuların yükü biraz daha artı” dedi. Erginer, orta saha daha oynayan oyunculara biraz daha yük bindirdi.

 

SORUMLULUK ALIN 

Akşam çalışmasında kant oynayan oyunculara da sorumluluk yükleyen Boluspor teknik direktörü Reha Erginer; “Topu aldığınızda sorumluluk alın. Baskı görebilirsiniz. Hemen topu kaybetmek yok. Bunun sıkıntısını artık yaşamak istemiyorum” dedi. Antrenman esnasında istediklerini sık sık oyunu durdurarak futbolcularına gösteren Erginer, futbolcularının görevlerini eksiksiz yerine getirmesi sonrası oyuncularına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

 

HÜCUM İSTİYORUM

Antrenmanın son bölümlerinde ise dar alanda sıkışan topun bir an önce geniş alana çıkarılması için futbolcularına direktifler veren Erginer, “Topla oynarken dar alanda sıkışma yaşayabilirsiniz. Burada da sorumluluk alarak topu geniş alana çıkarmanızı istiyorum. Hücum istiyorum. Tabi ki hücumu düşünürken, her atak sonuçla bitmiyor. Savunmayı da bırakmamak lazım. Savunma güvenliği de önemli. Bunu yaparken hem bekler ileride atağa çıkacak, hem de orta sahamız savunma güvenliğinde dikkat

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.