ANIL YAZAR YAZDI: DİNAMİZM TECRÜBEYİ MAĞLUP ETTİ

16/12/2017
16
ARA
2017

Son haftaların çıkışta olan iki takımı Boluspor ve Eskişehirspor’un mücadelesi bize keyifli bir mücadele vaat ediyordu. Ancak çıkışta olan bu iki takımdan yalnızca Boluspor önceki haftalarda aldığı sonuçları doğrular nitelikte bir futbol ortaya koydu. Ev sahibi takımın özellikle orta sahada ortaya koyduğu dinamizm sonucu getirirken Es Es’te ise kafaca Noel tatiline çıkmış Bruno ve Ofoedu’nun silik futbolu da mağlubiyeti getirdi.

Boluspor’un ilk 11’i ilk açıklandığında Yusuf Emre-İshak- İrfan üçlüsünün orta sahada kırılgan bir oyun ortaya koyması halinde ibrenin Eskişehirspor’a döneceğini düşündüm. Ancak Bolu’nun 25 yaş ortalamalı bu üçlüsü, Es Es’in 36’lık Hürriyet-Uğur ikilisine ve onların önünde ilerideki Bruno-Erkan-Ofoedu  üçlüsüyle pas trafiğini bağlayacak olan Hasan Hüseyin’e büyük bir üstünlük kurdu. Rakibini ikinci bölgede yoğun bir pres altına alan Bolu orta sahası karşısında Eskişehirspor’un ilerideki üçlüyle bağlantısı kesildi. Bolu’nun ortadaki üçlüsünün de akan oyunda yarattığı efektiflik (özellikle İrfan) , özellikle sol bek Umut’un sıkça atağa katılması ve savunma çizgisini de öne çıkarması sonucu oyunu Eskişehirspor yarı alanına yıkıldı.

Boluspor maçın ilk yarım saatinde ekseriyetle kendi sol kanadını kullanmaya çalıştı. Kaptırdığı toplardan sonra da savunmada alan yerleşimlerini iyi yaparak Eskişehirspor’un hızlı isimlerine boş alan fırsatı vermedi. Eskişehirspor kendi sahasından çıkmaya çalışırken sürekli olarak ilk toplara yapılan baskı neticesinde ya topu kaybetti yada uzun oynamak zorunda kaldı.

30.dakikadan sonra faullerle ve sakatlıklarla sıkça duran oyunda tempo kaybı yaşandı.
İkinci yarının başında Boluspor ilk yarıdaki planına sadık kalarak oynamaya çalışsa da Eskişehirspor ilk yarıda savunmada yaptığı yerleşim hatalarını azalttı. Ancak oyun değişikliğinin ardından konsantrasyonun ve savunma çizgisinin kaybolduğu bir anda Es Es golü kalesinde gördü.

Yücel İldiz, Eskişehirspor’un üçüncü bölgedeki durağanlığı bozmak adına Bruno’yu çıkarıp Hasan Ayaroğlu’nu oyuna alarak daha mobilize bir hücum hattı kurmaya çalıştı ancak bunda sonuç alamayınca arkadan bir oyuncu çıkarıp Semih Şentürk’ü oyuna aldı ve hücumcu bir 4-2-3-1’e döndü. Ancak Bolu orta sahasındaki İshak- Yusuf Emre-İrfan’ın dinamik oyunu, Es Es’in pas alanlarını kapatmaya ve oyunu bozmaya devam etti. Burada Boluspor’un iki bekinin bu üçlüye yardım etmesi de etkili oldu. 

Eskişehirspor’un daha tecrübeli orta sahası karşısında Boluspor’un dinamik orta sahası kazandı. Maçın kaderini de bu nüans belirledi.

Konuk Yazar: Anıl Yazar / Spor26.com editörü

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.